Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Войводиново отново останаха без градски транспорт

| обновено на 04.09.24 в 09:10

Жителите на Войводиново отново останаха без градски транспор след като фирма „Автотранс Чолаков“ отказа да изпълнява до селото курсовете по линия номер 15. Управителят е изпратил уведомително писмо до Общинско предприятие „Организация и управление на транспорт“, като е изтъкнал за причина ремонта на улица „Брезовско шосе“, съобщи Георги Стоилов от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ след извършена проверка по сигнал на Радио Пловдив.

Тази сутрин, без предизвестие, около 30 души, чакащи на спирките във Войводиново, не са успели да се придвижат с автобуси по линия номер 15. За да стигнат до работните си места в Пловдив, се е наложило да ползват таксита.

Георги Стоилов от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ потвърди за създалата се ситуация.

„Проверката показа, че никой от автобусите, които е трябвало да изпълняват тези курсове, не е изпълнил задачата си. Преди малко получихме и писмо от превозвача. С него ни уведомява, че със затварянето на улица „Брезовско шосе“, за него става много неудобен маршрута през улица „Полет“, той е недоволен, но това не снема от него отговорността. И затова ще му бъдат наложени санкции.

Заради възникналия проблем хората, които живеят във Войводиново не могат да разчитат на автобусите по линия номер 15 днес и утре. Търсят се спешни варианти за решаване на проблема, още в утрешния ден, увери Георги Стоилов.

Проблеми с автобусите до Войводиново по линия номер 15 имаше и през 2022 година, когато възникна силно недоволство от жителите на селото. Тогава причината беше техническа неизправност на рейсовете. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07