Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асеновград отбелязва Съединението със 150 знамена

Асеновград ще отбележи 139 години от Съединението на България. И по традиция, отново ще бъдат раздадени безплатно 150 броя знамена по идея на кмета д-р Христо Грудев. 

Всеки желаещ може да получи по един български трибагреник от 10 часа пред служебния вход на Общинската администрация.  Призовават се хората да поставят трикольорите на тераса или в двор - на открито пространство, така че да се вижда от преминаващите.

Сутринта се поднасятцветя на признателност пред паметната плоча на Пере Тошев в парка срещу жп гарата, където слово ще произнесе уредникът в историческия музей Росица Бикова.  

Вечерта на сцената на площад  "Акад. Николай Хайтов" ще има празнична хоротека. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Седмица на отворени врати в УМБАЛ "Св. Георги"

УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив  стартира кампанията „Седмица на отворените врати“. Тя е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата ни Министерството на здравеопазването за периода  2021 – 2025 г. В продължение на седмица желаещите могат да получат безплатни консултации и да направят изследвания без предварително..

публикувано на 16.09.24 в 09:12

Зам.-кметът Савина Петкова подава оставка

Заместник-кметът на Пловдив по транспорт Савина Петкова подава оставка. Това заяви тя в публикация на своят профил във Фейсбук. Временно ресорът "Транспорт" ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов - съобщиха от общината. Ето пълния текст на публикацията на Петкова във ФБ: „ Въпросът за моята оставка..

обновено на 16.09.24 в 09:07

Министър Цоков и кметът Димитров откриват учебната година

3360 първокласници ще прекрачат училищния праг в Пловдив днес. Учебната година започва за 44 000 ученици в общинските, държавни и частни учебни заведения в града. В първа група на общинските детски градини тръгват 2590 деца, родени през 2021 година. Общият брой на децата в пловдивските детски градини е 11 000. За всички деца и..

обновено на 16.09.24 в 09:05

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ се проведе тази вечер пред сградата на община Пловдив.  По време на протеста и изявленията на участниците в него имаше засилено полицейско присъствие в района.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола..

обновено на 15.09.24 в 19:57

Катастрофи задръстиха автомагистрала "Тракия"

Интензивен е трафикът по автомагистрала "Тракия" в посока София.   Има две леки кататстрофи между 95-ти и 96-ти километър. Няма пострадали хора, а само материални щети , уточниха от от полицията в Пазраджик.  На място са екипи на "Пътна полиция". Създала се е тапа заради заради преместването на автомобилите. Те  вече са извън активните ленти и се..

публикувано на 15.09.24 в 17:44