Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК - Смолян с член на ДПС, предложен от Дж. Чакъров, но не и от Пеевски

Автор:

В състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян участва представител на ДПС, който бе предложен от упълномощени от Джевдет Чакъров членове на партията. 

Съгласно публикувано решение на Централната избирателна комисия е назначен съставът на РИК – Смолян и в него не присъства предложеното име от представител, упълномощен от Делян Пеевски. Адвокат Венета Русева, номинация на  ГЕРБ - СДС е назначена за председател на РИК – Смолян. 

Районната комисия има четирима заместник-председатели – от „Възраждане“, „БСП за България“, "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната - Демократична България". Секретар на РИК е Таня Светлинова, предложена по време на консултациите от областния лидер на ДПС Румен Пехливанов, който е упълномощен от Джевдет Чакъров. 

Съставът на комисията е определен от ЦИК, след като при консултациите при областния управител не бе постигнато съгласие относно позициите в РИК. Основният спорен момент бе именно внасянето на две предложения от името на ДПС за член на РИК, тъй като Движението следва да има един представител в комисията. 

Решението на ЦИК за назначаване на Районната избирателна комисия в Смолян подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях

В  Пловдив задържаха трима мъже за закани с убийство, а на един от тях и за нанасяне на телесна повреда на 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие, съобщиха от районната прокуратура.  От прокуратурата са повдигнали обвинение на 28-годишен мъж за побой над 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие. Двамата живеели на..

публикувано на 16.09.24 в 17:54

Тържествено откриха новата детска градина в Браниполе

Със символично пускане на бели гълъби в небето над Браниполе официално бе открита новата сграда на детска градина „Синчец“ в село Браниполе.  Лентата прерязаха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, кметът на селото Даниела Стоилова и директорът на детското заведение Добромира Мурджева. Новата детска градина е разположена на разгърната застроена..

публикувано на 16.09.24 в 15:51

Проф. Галин Цоков удари звънеца в ОУ "Христо Смирненски" в Раковски

"Изключително съм развълнуван да бъда в тази ваша общност. Децата са нашето бъдеще, на първокласници им пожелавам да са любопитни към знанието.  Вашата нова сграда е първата по проект на МОН, изграден е нов учебен корпус по него", каза в Раковски министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той откри новата учебна година в основно училище..

публикувано на 16.09.24 в 14:58

Моторист пострада тежко, блъснат от камион край Пловдив

53-годишен моторист е в тежко състояние в пловдивска болница след катастрофа на околовръстното в Пловдив. Камион, управляван от 75-годишен водач, при маневра за ляв завой отнел предимството и блъснал идващия насреща мотоциклет. Пострадалият моторист е опериран по спешност, а според лекарите има опасност за живота му. Пробата за алкохол на шофьора..

публикувано на 16.09.24 в 13:02

Задържаха шофьор, ударил друг водач в Пловдив

Пореден случай на агресия на пътя в Пловдив! 39-годишен пловдивчанин ударил друг шофьор, след спор за отнето предимство на кръстовището между бул. „Пещерско шосе и ул. „Владивосток“.  Извиканите на място полицаи арестували нападателя, срещу който е започнато бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство.   В..

публикувано на 16.09.24 в 12:50