Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордни приходи събра фестивалът "Нощ на ангелите" 2024

Петото издание на  Нощ на ангелите събра рекордна сума за два дена. Над 230 000 лева ще отидат за пет благотворителни каузи за хора, борещите се за здравето си. 

Събраната сума от тазгодишното издание „Нощ на ангелите“ е двойно по-голяма спрямо миналогодишното. През 2023 г. тя беше малко над 123 000 лева, а сега е 231 672 лева. Към тази сума ще бъдат прибавени и приходите събрани от над 150 обекта, които в деня на Вяра, Надежда и Любов отделиха част от оборота си за каузата. Средствата ще подкрепят три болни деца Денис, Антъни и Мира, както и  лечението на двама млади родители – Деян и Калин.

Тази година посланици на Доброто бяха и едни от най-големите родни звезди сред които Любо Киров, Миро, Димитър Рачков. Освен концертна програма, организаторите на фестивала бяха подготвили и целодневни занимания за всички възрасти. Доброто продължи да заразява и в първия учебен ден на 16 септември с инициативата „Дари надежда вместо цвете“. В нея се включиха над 40 детски градини и училища.

За двата дни през Благотворителния фестивал преминаха над 20 000 души, които оставиха част от себе си и подкрепиха благородната инициатива.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

100 000 коли влизат в Пловдив всеки ден, отчете общината

Между 75 и 100 хил. моторни превозни средства всеки ден влизат в Пловдив, сочат данни на данъчната служба за регистрираните МПС на територията на община Пловдив, от "Пътна полиция" и общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", съобщи заместник-кметът по строителство, инвестиции и общинска собственост на Община Пловдив инж. Тошо..

публикувано на 19.09.24 в 16:50

След промени в ЗДвП камерите на ТОЛ системата ще засичат средна скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата имат готовност да започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", каза..

обновено на 19.09.24 в 15:01

Борят се за живота на детето, чиято майка скочи с него от 3-тия етаж

В тежко състояние и с опасност за живота е настаненото в УМБАЛ „Свети Георги“ 1-годишно дете от Кърджали, чиято майка скочи с него от третия етаж на хотел. Това съобщиха от пресслужбата на болницата. Майка се хвърли с бебето си от трети етаж на хотел в Кърджали Настаниха в психиатрия майката, скочила с детето си от прозорец на хотелска..

публикувано на 19.09.24 в 15:01

Искат по-висока присъда за Анка, убила 2-годишната Севда

Да бъде завишена присъдата на Анка Михайлова от 8 на 18 години – за това настоява прокуратурата на делото, гледано от Апелативния съд. Анка Михайлова бе обвинена за смъртта на осиновената си 2-годишна дъщеря Севда. Окръжните съдии приеха, че Анка е причинила смъртта на момичето по непредпазливост след удар по главата на детето...

публикувано на 19.09.24 в 14:57

Валери Вълков от Пазарджик става депутат за 3 заседания

Само за 3 пленарни заседания ще бъде депутат в 50-ото НС Валери Вълков, който днес положи клетва като депутат на мястото на Екатерина Захариева.  Той ще представлява Пазарджик, след като тя стана българската номинация за еврокомисар. Тази сутрин депутатите освободиха Захариева като народен представител, а малко по-късно Вълков положи клетва.  За..

обновено на 19.09.24 в 14:46