Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шоу и демонстрация в Европейския ден без загинали на пътя

| обновено на 22.09.24 в 14:28

В пловдивския район „Тракия“ ще се проведе поредното събитие от инициативата „Европейски ден без загинали на пътя“.

Тя включва изложение на редки американски автомобили, пожарна, линейка и полицейски автомобил. На съществуващата светофарна уредба ще бъде проведен урок за децата по правилно и безопасно пресичане.

Организаторите са предвидили още демонстрации на безопасно поставяне на детски столчета и колани.

По този повод ограничават движението по част от бул. ,,Освобождение“.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ информират, че на 22.09.2024 г. (неделя), за времето от 10:00 ч. до 12:00 ч., се спира движението по западното платно на бул. ,,Освобождение“, от кръстовището с ул. ,,Княз Борис I “ до кръстовището с ул. ,,Бранислав Велешки“, и по бул. ,,Освобождение“ източното платно от кръстовището с ул. ,,Бранислав Велешки до ул. ,,Шипка“ в ЖК Тракия. 

Маршрутите за движение на автобусни  линии 25 и 93 от вътрешноградския транспорт се променят както следва:

Линия № 25

Посока:  Агроцентър  бул. ,,Васил Левски – ЖК Тракия А12

Бул. ,,Освобождение“ спирка №364 – Блок 28, направо по бул. ,,Освобождение“ , десен завой по ул. ,,Княз Борис I “ , ляв завой по ул. ,,Георги Данчов“ спирка№ 394 – зад Пощата,  направо по  ул. ,,Бранислав Велешки“, десен завой по бул.,, Съединение‘‘, спирка №79 – кино ,,Фейсис“ и по маршрута определен с Об ТС.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия№ 93

Посока: Стъкларски завод – ЖК Тракия ,,Оптела‘‘

Ул. ,,Георги Данчов“ спирка №394 -– зад Пощата,  направо по  ул.,,Бранислав Велешки“,, спирка№ 391 - магазин ,,Кауфланд“ , направо по ул.,,Георги Данчов“, десен завой по бул.,, Съединение‘‘ спирка №79 – кино ,,Фейсис“ и по маршрута определен с Об ТС.

В обратна посока маршрутът не се променя.



По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Само за няколко часа 10 опита за ало измами в Панагюрище

Общо десет са опитите за телефонни измами, засечени от сутринта в град Панагюрище, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Във всеки един от случаите става въпрос за възрастни хора, а обажданията са към стационарните им телефони. Вариантите на измамата са два - обаждат се и съобщават за болен или пострадал роднина...

публикувано на 21.10.24 в 16:10

Източната порта на Филипопол вече посреща туристи

Източната порта на Филипопол вече е отворена за посещения и достъпът през турникетите е свободен. Вече приключват  довършителните работи на Небет тепе, предстои приемането на извършените дейности и становище за отваряне на Небет тепе. Двата обекта са включени в един общ проект, но са с отделни разрешителни за строеж. Днес мина..

публикувано на 21.10.24 в 15:33

EVN започна поетапно пускане на парното в Пловдив

От днес EVN Топлофикация стартира отоплителния сезон в Пловдив.  Дружеството започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти с оглед понижаването на температурите и за комфорт на своите клиенти.   Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следната последователност: -   детски и здравни..

обновено на 21.10.24 в 14:08

ВиК обеща водоноска за Добростан, останал от седмица "на сухо"

Водоноска ще осигури ВиК-Пловдив в асеновградското село Добростан заради липса на вода във високите части на селото. До мярката се стигна, след като жители на селото се оплакаха в социалните мрежи, че в населеното място от седмица няма вода. В селото има режим, но през миналата седмица чешмите са пресъхнали изцяло. Говорителят на ВиК Йордан Чемишев..

публикувано на 21.10.24 в 14:00

Пловдив ще се бори с праха и мръсния въздух с нови зелени мерки

Зелената система в Пловдив ще бъде подменена с подходящи видове, тъй като съществуващите от 50 – 60 години видове не улавят достатъчно запрашаването в града. Това съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов.  Той посочи, че ще бъдат залесени междублокови пространства и кални петна, които са естествен разпрашител на..

публикувано на 21.10.24 в 13:36