Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП - Обединена левица с 13-местна листа за Пловдивска област

Снимка: Антоанета Петричанска

13 са кадидат-депутатите на БСП - Обединена левица от Пловдив област за изборите през октомври 2024 г. 

Водачът на листата Манол Генов заяви, че амбицията им е да имат двама депутати от областта в следващия парламент. „Трудността идва от там, че освен с другите формации трябва да се борим и с подривната дейност на бившия си лидер“, подчерта Генов. 

По думите му, целта е да бъде мобилизиран левият електорат, който в Пловдивска област традиционно е силен.

39 години е средната възраст на кандидатите за депутати в листата за Пловдив област, заяви Георги Маринчески от Съединените щати, който е пети в листата. Той посочи, че са включени представители на различни професии, а целта е да бъдат мобилизирани младите избиратели с леви убеждения. 

Вторият в листата е Галин Дурев от Сопот, който е доктор по политология в Софийския университет. Той е на 37 години и участва в листи не за първи път.

Ето цялата листа на БСП - Обединена левица за област Пловдив:

  1. Манол Генов - Асеновград
  2. Галин Дурев - Сопот
  3. Владимир Ставрев - Пловдив
  4. Николай Гачев - Родопи
  5. Георги Маринчешки - Съединение
  6. Красимир Минков - Марица
  7. Манол Манолов - Карлово
  8. Иван Гюров - Родопи
  9. Борислав Еленов - Стамболийски
  10. Красимира Йовкова - Асеновград
  11. Димитър Петров - Карлово
  12. Огнян Найденов - Асеновград
  13. Радослав Мишин - Хисаря



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безплатен диспут за приоритетите на 51 НС по Радио Пловдив

На 03 октомври,  четвъртък, по Радио Пловдив ще се проведе безплатен диспут  от предизборната кампания за предсрочните избори за 51 Народно събрание на 27 октомври. Началото на диспута е след новината в 10 часа, а темата е: „ Предизвикателства, управленски приоритети и политики в 51 НС. България..

обновено на 30.09.24 в 10:36

МВР откри горещ телефон за сигнали за изборни нарушения

В Министерството на вътрешните работи от началото на предизборната кампания е открита денонощно телефонна линия - 02 90 112 98.  На нея, както и на имейл  izbori@mvr.bg , се приемат сигнали за нередности в изборния процес.  В  ОДМВР – Пловдив сигнали могат да се подават и на телефон 032 932248.   Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 30.09.24 в 10:35

Стартира кампанията за поредните предсрочни избори

Днес започна официалната предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. 19 партии, 9 коалиции и няколко независими кандидати за депутати се включват в официалната предизборна кампания. Правилата за провеждането ѝ остават без промяна. Основните са, че тя се води на български език и включва предизборни събития и..

публикувано на 27.09.24 в 10:28

Битката в деня на изборите ще е за второто място

Ако изборите са днес, седем ще са сигурните участници в следващия парламент. Това показва социологическо проучване на изследователски център "Тренд", по поръчка на "24 часа". Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с близо 25 %. За второто място битката е между "Възраждане" и "Продължаваме промяната" – "Демократична България", съответно с 15,6 % и 15,1 %...

публикувано на 27.09.24 в 09:48

И двете фракции на ДПС ще бъдат представени в 51 НС

7 партии биха влезли в новия парламент ако изборите бяха днес, сочи проучване на агенция "Алфа рисърч". И двете крила в разцепилото се ДПС ще бъдат представени в 51-вото Народно събрание, като хората около Ахмед Доган ще са с почти два процента преднина пред тези около Делян Пеевски. Според социолозите първи ще са ГЕРБ с близо 24% от гласовете на..

публикувано на 26.09.24 в 13:46