Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левон Манукян излиза от ареста срещу 50 000 лв.

| обновено на 01.10.24 в 10:40
Снимка: БГНЕС

Директорът на филхармонията в Разград Левон Манукян е освободен от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лв. Това е станало с решение на прокуратурата, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.

Диригентът е съдействал на разследването и е дал пълни показания, освен това има чисто съдебно минало, гласят основните мотиви за промяна на мярката след изтичането на срока от 72 часа задържане. Той обаче е с наложена забрана да напуска страната. 

Левон Манукян е обвинен за фиктивни назначения и е заподозрян за източването на държавни средства в огромни размери. В престъпната схема са участвали десетки хора. 

В началото на септември в трупата в Разград са започнали работа над 40 души, които вземали драстично по-високи заплати от старите служители. Те били предимно от Перник, като не получавали заплатите си, но са им плащани осигуровките. Парите прибирал приближен до Левон Манукян. Само за три дни през септември бюджетът на театъра и филхармонията в Разград за заплати е бил 1 млн. и 700 хил., докато през август са дадени около 164 хил. лв.

На Инспектората към Министерството на културата е възложено извършване на проверка за изясняване на всички факти и обстоятелства за периода на неговото управление. В контекста на случилото се Министерството на културата планира проверки на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в областта на сценичните изкуства.

Манукян бе задържан по време на среща със свои съучастници в Пловдив. 

Той бе освободен веднага от длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.

Следобед съдът ще прецени и наложи мярка за неотклонение на друг замесен в схемата – компютърен специалист, който е обслужвал разградския и смолянския театър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи  броят на курсовете, включително и вечерните.  Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е..

публикувано на 01.10.24 в 10:53

Безплатни прегледи за хернии в болница "Св. Пантелеймон"

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии.   Те ще се провеждат в 10  кабинет на Диагностично-консултативния център на болницата, всеки работен ден от 9 до 13 часа.  За прегледите не е необходимо направление от..

обновено на 01.10.24 в 10:30

ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година

Тържествено откриване на новата академична 2024/2025 година на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе днес, от 11:00 часа. Събитието ще се състои в Спортната зала на висшето училище на адрес бул. "България" № 236А, уточни заместник-ректорът по международна дейност и връзки с обществеността доц. д-р Борян Янев.  По традиция на..

обновено на 01.10.24 в 10:17

Прокуратурата решава за мярката на диригента Манукян

Днес прокуратурата в Пловдив трябва да реши каква мярка за задържане ще поиска за диригента Левон Манукян. Манукян е обвинен за фиктивни назначения и е заподозрян за източването на държавни средства в огромни размери. В престъпната схема са участвали десетки хора. Манукян бе задържан по време на среща със свои съучастници в Пловдив. Той бе..

публикувано на 01.10.24 в 08:53