Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба с мисия помага на бездомни животни

| обновено на 02.10.24 в 16:23 | Интервю

Художничката и писател Марина Иванова организира изложбата на 4-и октомври, от 19 часа, в зала “Компас“, етаж 2, в сградата на на ул. Капитан Райчо“ 56, в Пловдив. Тя ще бъде в подкрепа на сдружение "Помогни и спаси живот". 

От дълго време търся начин да допринеса, със своето творчество, за добра кауза. Щастлива съм, че я открих. С радост ви каня на благотворителната изложба, където ще се проведе търг с мои картини. Нека направим заедно света по-добър за тези, които не могат да говорят, но толкова много имат нужда от помощ. 

Всичко започна, когато взех моето куче, дългокосместо чихуахуа. То се появи в живота ми в един много тежък за мен период. Именно появата на това куче ми помогна страшно много. Тогава осъзнах колко специални животни, всъщност, са те. За мен, всяко животно си има мисия на този свят и е наш дълг, на хората, да направим каквото можем за тях, да им помогнем. Да им върнем това, което те правят за нас. Попаднах случайно на сдружение „Помогни и спаси живот“. Грабнаха ме видеата на Анастасия Хариту-Иванова, основателката на Сдружението.Търгът организираме заедно с Лиляна Вълкова, популярен лайф коуч в Пловдив, разказва Марина Иванова.

Картините са с различни размери, рисувани с различна техника. Колекцията от картини включва изображения на животни, пейзажи и аниме. Всички набрани средства ще бъдат дарени на сдружение "Помогни и спаси живот". Те са спасили на над 100 кучета, които имат нужда от дом, храна и здравни грижи.

„Да си вземеш домашен любимец е отговорност и хората, самите те трябва да бъдат готови за това. Не е въпросът да си вземеш животно и докато е малко и сладко да си играеш с него, и след това вече не ти е достатъчно интересно и го захвърляш, както се е случило с много от животните в „Помогни и спаси живот“. Вземете ли си куче, коте, морско свинче, то става член на семейството. Трябва да сте подготвени за това и да го правите от сърце. Животното, за него ще сте целият свят и това си личи“, споделя още Марина Иванова, която работи върху новата си книга със заглавие "Как да отгледате щастливо чихуахуа?". 

Марина Иванова е гост в неделния „Шейкър“.

Чуйте още, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдив със своя алея на българската шевица

В пловдивския Парк "Лаута" беше открита Алея на българската шевица. Идеята за това е на   Бояна Илиева и Радина Росенова - майка и дъщеря,  отомки на Гаврил Груев Хлътев – Георги Бенковски.  Радина Росенова и Бояна Илиева се завръщат в България след повече от 20 години, и вече 5 години, заедно развиват дейност посветена на разчитането и..

публикувано на 02.10.24 в 12:51

Приключи седмицата, посветена на глухите хора

Изминалата седмица беше посветена на глухите хора. Традиционно, международен ден на глухите се отбелязва в последната неделя на месец септември.  Денят се чества от 1951г. когато на 19 септември в Рим, Италия, е създадена Световната федерация на глухите.  „Основната тема на тази година беше посветена на правата на жестоките езици и..

обновено на 30.09.24 в 14:15

Отново "Щастливи за ръка" тази събота в Пловдив

С идеята, че хората са истински шампиони с воля, независимо от техните умения и възможности, за осма поредна година Пловдив е домакин на фестивала "Щастливи за ръка”, посветен на преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания. Тази събота от 10:00 до 17:00 часа на спортните площадки на Младежки център празникът на спорта и изкуството ще..

публикувано на 30.09.24 в 10:00
д-р Румен Стоилов

Да създадем мир и подреденост в себе си

В Световния ден на сърцето 29 септември, наш гост бе кардиологът д-р Румен Стоилов. Човекът, който със сигурност е на "ти" с най-усърдно работещият мускул от медицинска гледна точка, но и човекът, който познава в дълбочина енигматичната стойност на най-важния орган в нашето тяло.  Дали сърцето се намира на едно и също място във всеки един от..

публикувано на 29.09.24 в 19:22

Петър Краевски гостува в собственото си радио шоу

Петър Краевски гостува в собственото си радио шоу Истина е, „водещият по ръба на бръснача“ Петър Краевски ще бъде гост в „Алтер его“. Той ще отстъпи мястото си на младата и талантлива Виктория Костова, която според е била най-добрата му ученичка в Английската гимназия. Понастоящем младата дама работи по различни проекти, има..

обновено на 28.09.24 в 17:41