Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Писков разказва версията си за софтуера за източване на театрите

Соченият от прокуратурата за „мозък“ на източването на държавни средства от Министерството на културата Петко Писков ще обясни каква е истината за софтуера на театрите. Това ще стане на нарочна пресконференция в София. 

Припомням, че Писков беше един от 3-мата задържани в края на септември заедно с Левон Манукян и Атанас Георгиев, след като прокуратурата им повдигна обвинения за източване на държавни средства от театрите в Разград и Смолян. 

Седмица по-късно Пловдивският апелативен съд пусна Петко Писков под гаранция от 15 000 лв., тъй като според магистратите "нищо не го свързвало с разследваните престъпления". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пак агресия и юмруци на пътя

Поредна агресия между шофьори по улиците доведе до намесата на полицията в Пловдив. На кръстовището на „Иван Вазов“ и „Авксентий Велешки“ се спречкали водачи на два автомобила, като напрежението между тях ескалирало и единият нанесъл удари в лицето на опонента си. Очевидец на свадата подал сигнал за това в полицията. Служителите направили..

публикувано на 16.10.24 в 12:19

Арестуваха собственик на траурна агенция за фиктивни кремации

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа за фиктивни кремации собственик на траурна агенция. 25-годишният Николай Амбарев е обвинен за това, че в Пловдив, в условията на продължавано престъпление, с цел да  набави за себе си имотна облага, е заблудил близките на починали, че ги е кремирал и с това им причинил имотна вреда в..

публикувано на 16.10.24 в 12:16

Военна прокуратура гневна след изнесените данни за авиокатастрофата

Военно-окръжна прокуратура Пловдив остро протестира след вчерашната пресконференция на Министерството на отбраната , на която бяха изнесени подробности от вътрешното разследване на ведомствена комисия за авиокатастрофата със загиналите пилоти край Граф Игнатиево. „Всякаква информация за причините, както и данни, пряко свързани с предмета на..

обновено на 16.10.24 в 11:45

Природонаучният музей в Пловдив става първият "зелен" у нас

Природонаучният музей в Пловдив е първият "зелен" музей в България, съобщи директорът на Регионалния природонаучен музей Огнян Тодоров.  Изградена е фотоволтаична система, която се надгражда, а догодина ще я обновят. Сумата за нея е отпусната от община Пловдив и тя покрива 80% от нуждите на музея.  В северната част на зала "Лотос" са изградили стойка..

публикувано на 16.10.24 в 11:12

"Летящ огън" е запалил сметището в Цалапица

От пресцентъра на прокуратурата в Пловдив съобщиха, че за пожара в "Чистота" е образувано досъдебно производство. Извършват се процесуално-следствени действия. Назначена е пожаро-техническа експертиза и след като се изготви нейното заключение, наблюдаващият прокурор ще прецени по-нататъшните си действия.

публикувано на 16.10.24 в 11:05