Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в Пловдив става първият "зелен" у нас

Природонаучният музей в Пловдив е първият "зелен" музей в България, съобщи директорът на Регионалния природонаучен музей Огнян Тодоров. 

Изградена е фотоволтаична система, която се надгражда, а догодина ще я обновят. Сумата за нея е отпусната от община Пловдив и тя покрива 80% от нуждите на музея. 

В северната част на зала "Лотос" са изградили стойка за велосипеди, която се охранява с видеонаблюдение. 

В сградата има контейнери за разделно събиране на отпадъци. 

Всичко, което се печата в офиса на музея, е на принтери с екологични мастила и пиезокристали и не замърсяват околната среда. 

В музея беше открит новият терариум на крокодила Хектор, който е 5 пъти по-голям от предишния, тъй като крокодилът е вече близо двуметров. 

Природонаучният музей е един от най-посещаваните в Пловдив, до тук приходите с а за близо 0,5 млн. лв., а посетителите - около 88 000.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Писков отрече да е "мозъкът" в схемата за източване на пари през театрите

На прескофренеция соченият от прокуратурата за  главен организатор на схемата по източване на крупни суми от Министерството на културата Петко Писков категорично отхвърли обвиненията към себе.  Той нагледно демонстрира как функционира разработеният от него софтуер, прилаган в администрациите на театрите в Разград, Смолян и Пазарджик. Писков..

публикувано на 16.10.24 в 13:23

Обвиниха младеж за побой над приятелката му

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 20-годишен младеж за проявено насилие спрямо жена. Той е задържан за 72 часа по обвинение за хулиганство.  По случая Прокуратурата се самосезира след разпространено в социалните мрежи видео, на което се вижда как младежът удря с ръце и крака по лицето и тялото 19- годишно момиче.  Установено е,..

публикувано на 16.10.24 в 13:19

Пак агресия и юмруци на пътя

Поредна агресия между шофьори по улиците доведе до намесата на полицията в Пловдив. На кръстовището на „Иван Вазов“ и „Авксентий Велешки“ се спречкали водачи на два автомобила, като напрежението между тях ескалирало и единият нанесъл удари в лицето на опонента си. Очевидец на свадата подал сигнал за това в полицията. Служителите направили..

публикувано на 16.10.24 в 12:19

Арестуваха собственик на траурна агенция за фиктивни кремации

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа за фиктивни кремации собственик на траурна агенция. 25-годишният Николай Амбарев е обвинен за това, че в Пловдив, в условията на продължавано престъпление, с цел да  набави за себе си имотна облага, е заблудил близките на починали, че ги е кремирал и с това им причинил имотна вреда в..

публикувано на 16.10.24 в 12:16

Военна прокуратура гневна след изнесените данни за авиокатастрофата

Военно-окръжна прокуратура Пловдив остро протестира след вчерашната пресконференция на Министерството на отбраната , на която бяха изнесени подробности от вътрешното разследване на ведомствена комисия за авиокатастрофата със загиналите пилоти край Граф Игнатиево. „Всякаква информация за причините, както и данни, пряко свързани с предмета на..

обновено на 16.10.24 в 11:45