Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормално протича подготовката за вота в Пловдив и областта

| обновено на 24.10.24 в 09:00

Нормално протича подготовката за вота на 27 октомври – увери председателят на 16 РИК – Пловдив-град Калоян Сухоруков.

459 са секциите в града, като в 457 от тях ще има и машинно гласуване. Само в две секции в районите „Западен“ и „Тракия“ ще се упражнява само книжен вот, тъй като избирателите в тях са под 300 души.

3 са подвижните избирателни секции, а 10 са специализираните, разположени основно в здравни заведения.

Назначени са всички членове на секционни комисии, тяхното обучение продължава по график.

Не очакваме проблеми около гласуването в изборния ден. Ще отчетем резултатите много по-рано, отколкото при предишния вот през юни – заяви Сухоруков.

Няма затруднения при подготовката на изборния процес в 17 РИК – Пловдив-област – съобщи в интервю за Радио Пловдив председателят на комисията Янко Радунчев.

522 са секциите, които ще бъдат разкрити в 17-те общини на територията на областта. В 441 от тях ще се гласува и с машини, а в 81 само с бюлетини, тъй като в тях избирателите са под 300 души.

Подвижните секции са 11 и още толкова – специализираните.

Назначени са всички близо 4500 членове на СИК, чието обучение продължава – заяви Радунчев.


По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Седем формации сигурни в 51 НС, една на ръба, една – с шансове

Моментната снимка преди финалните дни на кампанията, по декларираното от респондентите, показва, че очакваната активност за гласуване за Народното събрание е 31,1%, като трябва да се имат предвид условностите на изборните списъци, както и на искреността на отговорите. Хипотетичното очакване е за около 2 милиона гласове, като 3,4% от действителните..

публикувано на 25.10.24 в 13:54

Над 2/3 от българите не вярват, че ще има стабилно управление

71% от българите, участвали в проучване на "Екзакта", не вярват, че е възможно след изборите на 27 октомври страната ни да има добро и стабилно управление. 29% от интервюираните са оптимисти. По-често допускат, че е възможно добро управление избирателите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ. Подобен отговор изразява очаквания техните партии да участват в управлението..

публикувано на 25.10.24 в 12:20

Според "Тренд" "Възраждане" е втора политическа сила

На финала на предизборната кампания не се регистрират съществени изменения в сравнение с последното ни проучване, проведено преди началото на кампанията. Формулата за 51 Народно събрание е 7 + 2 или 7 сигурни формации с представителство в парламента и две с шансове за участие. ГЕРБ-СДС е лидер в класацията с подкрепата на 24.9% от гласуващите с..

публикувано на 25.10.24 в 09:15

РИК Пловдив не призна късметче от кафе за предизборна агитация

16-та РИК отхвърли сигнал на пловдивчанка за неправомерна предизборна агитация. Според Дарина Иванова в заведение на ул. „Капитан Райчо“ й е сервирано кафе с късметче, в което е ликът на кандидат за депутат и номера на бюлетината на партията.  В решението си РИК-а се позовава на дефиницията за "предизборна агитация" в Избирателния кодекс. Тя..

публикувано на 24.10.24 в 15:24

платена публикация
„Възраждане“ няма да отстъпи от приоритетите си

Проблемите на Пловдив като презастрояването, транспортният хаос и трафика, както и недостатъчният брой места в яслите и детските градини, могат да бъдат решени и политическа партия „Възраждане“ има цялостна визия как да стане това, заяви Ангел Георгиев, водач на листите на „Възраждане“ в Пловдив град и в Смолян. „Най-големият проблем..

публикувано на 24.10.24 в 12:00