Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Археология и четене за деца днес във "Вход свободен"

В предаването днес даваме зелена светлина на доброто настроение, усмивките и не на последно място на интересните събития в Пловдив и областта. 

Като начало заедно с Вера Вулджева четем на децата с озарени сърца :) в село Марково, Община Родопи. На 26 октомври /събота/ в Читалище "Алеко Константинов - 1907" ще се състои събитието "НА ГОСТИ В БИБЛИОТЕКАТА С ОЗАРЕНИ СЪРЦА". Подробностите научаваме от самата Вера Вулджева, която има и повод за празнуване. Фондация "Озарени сърца" навърши една година! За равносметката, за каузите и усмихнатите детски лица, очаквайте разговорът ни минути след 13:30.

Песен време и новините в 14:00 ни делят от втората ни ефирна среща, в която на фокус поставяме археологията. През октомври добре познатата на всички ни инициатива „Археология за всеки“ ще се проведе в дългоочаквания формат – разходка извън музея! Как и къде ще можем да се включим разказва Калоян Даяров - археолог и екскурзовод в Регионален археологически музей-Пловдив. 

Традиционно за понеделник бистрим темите на любовта с колегите Дарина Иванова и Дора Башакова в рубриката "Орисници", сервираме ударна доза смях с Жоро Пеев и "Виц на деня". От него очакваме и първите за седмицата "Предразсъдъци и следразсъдъци".

Бъдете с нас! Започваме в 13:00!!!

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравка Василева и Георги Щърбев в "Добро утро, ден!"

Този месец с нови творби, в Пловдив гостува артистичното семейство - Здравка Василева и Георги Щърбев . Художниците представят самостоятелни изложби в галериите - „Червеното пони“ и „Аспект“. Двамата са родени в Пловдив, но днес живеят и работят в София.  Имат две прекрасни деца, мечтаят за време за повече пътешествия и един ден, да се върнат и..

обновено на 25.10.24 в 16:57

Проучвания и протести в “Ден след ден”

В последния ден от предизборната кампания следим последните социологически проучвания.  За моментната снимка на нагласите преди вота в неделя разговаряме с  Яница Петкова от "Галъп интернешънал Болкан".  За протеста на пловдивските адвокати, които не са съгласни с  процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и заявиха..

публикувано на 25.10.24 в 14:51

"Вход свободен" в международния ден на твореца

На днешния ден преди 143 години в Малага, Испания е роден един от най- прочутите художници в света - Пабло Пикасо. На тази дата в негова чест отдаваме почит на  хората на изкуството, които се занимават с творчество - художници, скулптори, фотографи, архитекти и музиканти. Празникът за първи път се отбелязва в САЩ през 60-те години на миналия век и се..

публикувано на 25.10.24 в 09:25

"Точно днес" с новините на 25 октомври

На ден разстояние от Деня за размисъл и на два от изборния  - чуйте пловдивчани с плановете им за тази неделя.  Зои Каргиотаки се опита да разбере защо някои  ще и защо други няма да гласуват. С точните числа и прогнози за седмите предсрочни избори ще чуем Евелина Славкова от Изследоваелски център "Тренд", които хванаха последните данни на ръба на..

публикувано на 24.10.24 в 16:45

Завръзки и развръзки "Ден след ден"

Седем партии влизат в бъдещия 51-ви парламент, ако изборите бяха днес. Данните са от последното социологическо изследване на „Алфа рисърч“. Повече за нагласите на избирателите ще научим от социолога Павел Вълчев . 2616 лв. са нужни на месец на 3-членно семейство, за да се издържа. Това сочат данните на най-новото изследване на Института за..

публикувано на 24.10.24 в 14:45