Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво виждаме и чуваме "Ден след ден"?

Всеки ден МВР провежда шумни акции, за които обявява, че са срещу търговията с гласове. Оказва се обаче, че разкритите при тях престъпления нямат нищо общо с това.

Магазинери, лихвари, социално слаби, пазаруващи на кредит – такъв е профилът на задаржъните при МВР акциите срещу търговията с вот. Не се припарва до политиците, които са поръчители на тази търговия, както и до дилърите на гласове.

Защо години наред никой не смее да каже за кои партии се купуват гласове? Защо разследванията не помагат купувачите на гласове да бъдат осъждани? Питаме бившия  министър на вътрешните работи и действащ адвокат Емануил Йорданов.

МВР-акциите и редовните социологически проучвания на общественото мнение преди вота поощряват или отблъскват гражданите да отидат да урните? Защо очакваме пореден отрицателен рекорд с избирателната активност тази неделя? Има ли дъно (не)представителността на политическата класа? Разговорът ще е с проф. Красимир Калинов, математик и социолог, бивш член на ЦИК.

Същевременно, прокуратурата в Пловдив огласи, че е разбита организрана престъпна група за източване на ротативки и рулетки в игрални зали. Групата е сформирана и ръководена от Пловдив, разказва в репортажа си Стоян Терзиев.  

И още:

Ще се превърне ли БРИКС в противовес на западното влияние в международните отношения? Реалистична цел ли е създаването на нова международна платежна система и заплаха ли е тя за модела на Запада, дoминиpaн oт CAЩ и EC? Срещата на върха на развиващите се икономики в руския град Казан ще коментираме с макроикономиста проф. Ганчо Ганчев.

Какво мислят пловдвчани за увеличения размер на минималната работна заплата – техни коментари и мнения събра Зои Каргиотаки.

А Веселина Пеева ни среща със студенти от пловдивския филиал на Техническия университет в София, включили се в 18-то издание на традиционния форум „Ден на кариерата“- Пловдив.

Слушайте програма „Ден след ден“ на Радио Пловдив след новините в 15 до 17 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравка Василева и Георги Щърбев в "Добро утро, ден!"

Този месец с нови творби, в Пловдив гостува артистичното семейство - Здравка Василева и Георги Щърбев . Художниците представят самостоятелни изложби в галериите - „Червеното пони“ и „Аспект“. Двамата са родени в Пловдив, но днес живеят и работят в София.  Имат две прекрасни деца, мечтаят за време за повече пътешествия и един ден, да се върнат и..

обновено на 25.10.24 в 16:57

Проучвания и протести в “Ден след ден”

В последния ден от предизборната кампания следим последните социологически проучвания.  За моментната снимка на нагласите преди вота в неделя разговаряме с  Яница Петкова от "Галъп интернешънал Болкан".  За протеста на пловдивските адвокати, които не са съгласни с  процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и заявиха..

публикувано на 25.10.24 в 14:51

"Вход свободен" в международния ден на твореца

На днешния ден преди 143 години в Малага, Испания е роден един от най- прочутите художници в света - Пабло Пикасо. На тази дата в негова чест отдаваме почит на  хората на изкуството, които се занимават с творчество - художници, скулптори, фотографи, архитекти и музиканти. Празникът за първи път се отбелязва в САЩ през 60-те години на миналия век и се..

публикувано на 25.10.24 в 09:25

"Точно днес" с новините на 25 октомври

На ден разстояние от Деня за размисъл и на два от изборния  - чуйте пловдивчани с плановете им за тази неделя.  Зои Каргиотаки се опита да разбере защо някои  ще и защо други няма да гласуват. С точните числа и прогнози за седмите предсрочни избори ще чуем Евелина Славкова от Изследоваелски център "Тренд", които хванаха последните данни на ръба на..

публикувано на 24.10.24 в 16:45

Завръзки и развръзки "Ден след ден"

Седем партии влизат в бъдещия 51-ви парламент, ако изборите бяха днес. Данните са от последното социологическо изследване на „Алфа рисърч“. Повече за нагласите на избирателите ще научим от социолога Павел Вълчев . 2616 лв. са нужни на месец на 3-членно семейство, за да се издържа. Това сочат данните на най-новото изследване на Института за..

публикувано на 24.10.24 в 14:45