Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синята зона в Смолян се разшири с нови места за платено паркиране

Община Смолян разшири зоната за платено паркиране в града, информираха от общинската администрация. Към синята зона са присъединени още 11 паркинга, които са обозначени с информационни табели за реда за паркиране.  

Определянето на нови терени за платен паркинг е след решение на Общинския съвет от 26 септември. Към досегашната синя зона се прибавят паркингите пред търговски център „Евридика“, до Младежкия дом, пред хотел „Смолян“, зад сградата на Родопския драматичен театър и др. Паркиращите в новите площадки от зоната ще бъдат предупреждавани до края на седмицата за промените. Общински служители ще поставят предупредителни стикери на колите.

 Според съветници от опозицията разрастването на зоната за платено паркиране е необосновано в град, в който транспортната схема не е актуализирана от години, а цели квартали са без достъп до обществен транспорт.

Междувременно жител на Смолян заведе дело срещу промените в Наредбата за паркиране и Приложението към нея, съобщи за БТА Игнат Колчев – председател на Административния съд. Направено е и особено искане за спиране на предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет. 

С определение на съда искането е отхвърлено с мотив, че не са представени доказателства, че за жалбоподателя ще настъпят значителни или трудно поправими вреди. Според съда твърдението, че оспорваната наредба е от важен обществен интерес и биха настъпили евентуални ограничения за трети лица, не обосновава спиране на предварителното изпълнение. Делото е насрочено за разглеждане по същество на 20 ноември 2024 година. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив и областта са готови за утрешните парламентарни избори

При засилени мерки за сигурност в Пловдив пристигнаха изборните книжа, документи и  машините за гласуване за утрешните парламентарни избори.  Те са транспортирани към изборните секции в в Пловдив и областта. По окончателни данни на ГРАО утре в Пловдивска област ще могат да  гласуват общо 592 793 души.  В Пловдив-град с право на глас са 303 798..

обновено на 26.10.24 в 16:27

Стотици пловдивчани почетоха празника на Св. Димитър

На Димитровден в едноименния православен храм в стария град в Пловдив архимандрит Дамян отслужи архиерейска света литургия.   "Честити сме, че имаме Свети Димитър за свой защитник, че имаме неговите молитви за нас и нашите семейства, за всички православни народи" -   обърна се към стотиците дошли в храма архимандрит Дамян.  „Светата..

публикувано на 26.10.24 в 15:57

В Пазарджик и Смолян спешно подменят членове на СИК

Подготовката за неделния изборен ден в област Пазарджик върви по план, но предизвикателство си остава компетентността на секционните избирателни комисии (СИК). Заменките продължават, тъй като и този път партиите, за да спазят ранния срок, подадоха стари списъци с членове на СИК и в момента тече актуализация чрез замяна.  ЦИК не уважи иска на..

публикувано на 26.10.24 в 13:57

Нов голям паркинг очаква коли на ул. "Даме Груев"

Нов паркинг вече е на разположение на жителите на район „Южен“. Той се намира на „Даме Груев“ 44.  Изградени са 58 паркоместа, като 3 от тях са за хора с увреждания.  Общата площ на съоръжението е 1515 квадратни метра, което разполага и с ново улично осветление. Цялата зона е преасфалтирана, предстои и озеленяване. Това е третият нов..

публикувано на 26.10.24 в 12:28

400 работници излизат на борсата, "Монди" затваря от Нова година

Заводът за хартия „Монди“ в Стамболийски затваря врати. Това ще засегне около 400 работници, които ще отидат в бюрата по труда от Нова година. Пожар избухна в завода за хартия в Стамболийски "Плановете на ръководството са от Нова година заводът окончателно да затвори. Причината са щетите от пожара преди месец и загубените мощности", каза..

обновено на 26.10.24 в 09:15