В последното издание на предаването „Ден след ден“ за 2024-та година питаме пловдивчани каква бе годината за тях, за България и за Пловдив. Даниела Добрева събра впечатленията, критиките и препоръките на хората.
Припомняме си и част от важните теми от отминаващата година.
Антония Попова ни среща с президента Петър Стоянов, който даде специално интервю за Радио Пловдив по повод 6 септември – Съединението на България и празник на Пловдив.
Как стои глобалната икономика в година на тежки геополитически сблъсъци, коментира макроикономистът проф. Боян Дуранкев пред Антоанета Петричанска.
Как ще изглежда българското евро, разказва художникът Георги Георгиев, създал дизайна за бъдещата европейска валута у нас, отново пред Даниела Добрева.
Народната библиотека „Иван Вазов“ бе домакин на изложба на картини, показващи пловдивски сгради със статут на културни ценности. Творбите са плод на успешен ученически пленер. За тях е репортажът на Яница Марова.
А Веселина Пеева ни връща към мащабната ретроспективна изложба на големия художник и скулптор Цвятко Сиромашки по повод неговата 70-годишнина.
Бъдете с нас от 15.00 до 17.00 часа, ще бъде интересно!
Ружка Генова е наш гост в първата седмица на март 2025 година. В края на 2022 година международната майсторка по шахмат бе обявена за училищен ръководител №1 от Министерството на младежта и спорта. Ружка Генова е директор на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив от 1 юли 2019 година, преди това от 2001 до 2013 година е била заместник-директор..
В последния ден от работната седмица някак логично отправяме мислите си към планове за почивка и различни забавления. Ще бъдем в помощ и услуга на тези, които споделят усещането ни за лятна лежерност. В поредния епизод на "Уроци по щастие", продължаваме темета за успешно плануване на почивка с половинката. Очаквайте още от съветите на консултанта ни..
Последното работно утро на седмицата посрещаме с актуалните теми в Пловдив, но към тях ще добавим и културните прояви, които правят плавен преход към почивните дни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Усещане за цени. Повечето българи отчитат увеличение, за разлика от политиците. Има ли спекула и колко адекватни са набелязаните мерки..
За някои храната е изкуство, за други поезия поднесена в чиния, но почти винаги овкусена с много подправки и не на последно място доза чиста емоция! Замисляли ли сте се колко често посягате към храната не от глад, а от стрес, скука, тъга или дори радост? Това е емоционално хранене – навик, който може да ни отдалечи от здравето и хармонията със..
Пчеларите тази година очакват по-ниски добиви от мед. Какви са причините, ще се отрази ли това на цените и какви са изпитанията пред бранша ще коментираме с Борис Бормалийски, пчелар от района на Хисаря и председател на Асоциация професионално пчеларство. И още проверки в салоните за маникюр и педикюр предстоят от началото на септември,..