Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан - Реал Мадрид, Манестър Юнайтед - ЦСКА Москва и Челси - Атлетико Мадрид с равенства в Шампионската лига

В чакания с най-голям интерес сблъсък Милан и Реал Мадрид не излъчиха победител - 1:1. Манчестър Юнайтед губеше от ЦСКА Москва с 1:3 у дома, но в крайна сметка стигна до равенство 3:3. Челси загуби първи точки в Лигата - 2:2 с Атлетико Мадрид. Това са акцените от изграните снощи мачове в Шампионската лига.

Първа група

Макаби – Ювентус - 0:1

Отборът на Ювентус победи тима на Макаби Хайфа като гост с 1:0 на стадион „Кирият –Елизер”. Единственото попадение бе дело на Мауро Каморанези, който вкара гол в 45-ата минута. Благодарение на тази победа торинския гранд заема второ място с актив от 8 точки, докато Макаби Хайфа е на последното място без спечелена точка.

 

Байерн (Мюнхен) - Бордо - 0:2

Бордо постигна победа над тима на Байерн (Мюнхнен) като гост с 2:0. Срещата, която се игра на стадион „Алианц Арина” бе равностойна, но в крайна сметка с головете на Гюркюф в 37-ата и Чамак в 90-ата шампионът на Франция успя да спечели трите точки.

Класиране в първа група:

1. Бордо - 10 точки
2. Ювентус - 8 точки
3. Байерн - 4 точки
4. Макаби Хайфа - 0 топки

Втора група

Бешикташ – Волфсбург - 0:3

Шампионът на Германия Волфсбург постигна много убедителна победа над тима на Бешикташ. В срещата от 4-ия кръг на Шампионската лига, игран на стадион „Инюню” резултатът бе открит от Мисомович, който реализира в 14-ата минута. Вторият гол за Волфсбург падна в 80-ата минута, когато Гентнер вкара втори гол. Третият гол бе дело на босненецът Един Дзеко, който вкара в 87-ата минута.

Манчестър Юнайтед – ЦСКА (Москва)- 3:3

Манчестър Юнайтед и ЦСКА (Москва) завършиха наравно 3:3. Резултатът бе открит от Алан Дзагоев, който в 25-ата минута прати топката във вратата на Юнайтед. Само 4 минути по-късно Майкъл Оуен успя да изравни резултата. Милан Красич отново даде аванс на московчани в 31-ата минута. В началото на втората част Березуцки увеличи преднината на руския тим правейки резултата 3:1. В 84-ата минута ветеранът Пол Скоулс намали за 2:3. В герой за „червените дяволи” се превърна Антонио Валенсия, който с чудесен удар и рикошет в противников състезател да изравни за 3:3. В 94-ата минута Семберас от ЦСКА получи червен картон.

 Класиране във втора група

1. Манчестър Юнайтед - 10 точки
2. Волфсбург -  7 точки
3. ЦСКА -  4 точки
4. Бешикташ - 1 точки

Трета група

Милан – Реал (Мадрид) - 1:1

Милан и Реал Мадрид не успяха да излъчат победител в срещата от група „С” на Шампионската лига, която се игра на „Сан Сиро” в Милано. Сблъсъкът завърши 1:1. Карим Бензема откри резултата в полза на гостите от Мадрид в 29-ата минута. В 35-ата минута Роналдиньо от дузпа изравни. Малко след това бе отменен гол на Пато заради нарушение.

Олимпик (Марсилия) – Цюрих - 6:1

Олимпик Марсилия разгроми ФК Цюрих с 6:1 в мач от група „С” на Шампионската лига. Аегертер си вкара автогол още в третата минута на срещата и даде аванс на домакините. В 11-ата минута Абриел направи 2:0. Гостите от Швейцария успяха да намалят резултата в 31-ата минута чрез Алфонсе. Нианг върна преднината от два гола на французите в 51-ата минута. Хилтън доведе нещата до 4:1 в 80-ата минута. Шейру в 87-ата и Брандао в 89-ата отбелязаха последните две попадения за Олимпик Марсилия.

Класиране в трета група

1. Милан - 7 точки
2. Реал Мадрид - 7 точки
3. Олимпик Марсилия - 6 точки
4. ФК Цюрих - 3 точки

Четвърта група

АПОЕЛ (Никозия) – Порто - 0:1

Порто спечели мача си от група „D” на Шампионската лига срещу Апоел Никозия с 1:0. Единственият гол в двубоя, който се игра в Кипър, вкара Фалкао в 84-ата минута.

Атлетико (Мадрид) – Челси - 2:2

Атлетико Мадрид и Челси не излъчиха победител в среща от група „D” на Шампионската лига. Мачът в Мадрид завърши 2:2. Първата част приключи без да бъде отбелязан гол. В 66-ата минута Серхио Агуеро откри резултата в полза на домакините. В 82-ата минута Дидие Дрогба изравни. Отново Дрогба изведе Челси напред две минути преди края на срещата. Секунди преди последния съдийски сигнал Агуеро донесе точката на Атлетико.

Класиране в четвърта група

1. Челси - 10 точки
2. Порто - 9 точки
3. Атлетико Мадрид - 2 точки
4. Апоел Никозия - 1 точки

Предстоящи мачове в първите четири групи на Шампионската лига на 25 ноември
21:45 часа
Група „А”

Бордо – Ювентус
Байерн – Макаби Хайфа
Група „В”
ЦСКА Москва – Волфсбург (от 19:30 часа)
Манчестър Юнайтед – Бешикташ
Група „С”
Реал Мадрид – ФК Цюрих
Милан – Олимпик Марсилия
Група "D"
Порто - Челси
Апоел Никозия - Атлетико Мадрид

Програмата днес:

В пета група: Фиорентина - Дебрецен и Лион - Ливърпул

В шеста група: Рубин Казан - Барселона и Динамо Киев - Интер

В седма група: Севиля - Щутгарт и Унирея - Рейнджърс

В осма група:  Арсенал - АЗ Алкмаар и Стандарт - Олимиакос





 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени