Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски победи Пирин с 2:0

Шампионът на страната ни по футбол Левски победи Пирин с 2:0, като гости в  мач от 12-ия кръг на „А”  футболната ни група.

Попаденията отбелязаха македонският национал Дарко Тасевски в 31-ата минута и Еньо Кръстовчев в 90-ата минута. Символичните гости бяха по-настоятелни в този мач, особено през първото полувреме, и заслужено се поздравиха с победата .

В 18-ата мин. Еньо Кръстовчев шутира опасно от около 20 метра, но топката срещна страничната греда. В 20-ата мин. Драги Коцев стреля от малък ъгъл, но право в ръцете на Митрев. В 31-ата мин. „сините” поведоха с 1:0. Миланов центрира в наказателното поле, настана меле, в следващия момент кълбото попадна в Жоазиньо, който пусна кълбото към Тесевски и последният с глава от 7 – 8 метра вкара за 1:0. В 38-ата мин. Златковски излезе сам срещу Метрев, но се засуети, стреля слабо и стражът улови без проблеми.

През втората част темпото на игра спадна и играчите на Пирин започнаха все по-често да гледат пред вратата на Митрев. В 51-ата мин. Милиев сгреши и Драги Коцев излезе сам срещу Митрев, но стражът запази вратата си суха. В 80-ата мин. Калоян Стоянов стреля с глава от непосредствена близост, но не успя да уцели рамката на вратата. В 84-ата мин. Даниел Пеев стреля опасно от около 20 метра, но вратарят на „сините” отново бе на ниво. В 87-ата мин. Кръсточев пропусна да удвои резултата, след като от няколко метра с глава не уцели вратата. Той обаче си поправи грешката, след като в последната минута от редовното време бе изведен от Телкийски сам срещу Макенджиев и не сгреши за 2:0, с което оформи крайния резултат.

След този мач Левски събра 19 точки и зае 6 място, а Пирин е на 13-та позиция с 15 т.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна