Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на МВР днес отново ще се съберат пред сградата на министерството в София

Около 300 -400 са цивилните служители на МВР, които днес отбелязват пред сградата на МВР една година от първия полицейски протест. Преди година полицаите пушиха, а в последствие и пиха вода с искане за по-добри заплати и условия на труд. Днес проявата не се нарича протест, а отбелязване на протеста.

Пред църквата „Св.Седмочисленици” в столицата пристигнаха главният секретар на МВР Калин Георгиев и зам.-министър Веселин Вучков, за да разговарят със събралите се служители. Това, което се поставя на ръководството на МВР като проблеми, са липсващите пари за облекло; това, че полицаите продължават да купуват за собствена сметка гориво за служебните автомобили; нямат компютри и искат увеличения на заплатите преди Коледа, както и коледни добавки.

Зам.-министър Веселин Вучков обясни, че министерството е наследило 65 милиона лева дългове, но обеща, че нито една социална придобивка, с която се ползват в момента служителите на МВР, няма да бъде премахната, а парите за облекло ще бъдат дадени след януари месец.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев каза, че застава зад исканията на служителите на МВР, които са справедливи, но и самият той все още не е получил полагащите му се пари за униформа, въпреки че неговата струвала 1000, а тази на редовия полицай 400 лева.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна