Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгени Милев - Гейзо е задържан на ГКПП "Калотина"

Евгени Милев – Гейзо беше задържан от полицията около 18 часа на граничния пункт „Калотина”, съобщиха за БНР от МВР. Полицията издирваше него, брат му Емил Милев – Кроки и още 10 души за съпричастие към грабежа на турски гражданин на АМ „Тракия”. Тогава при престрелка с полицията близо до Вакарел беше убит Димитър Митрев – Богровеца от магистралната банда на „Крокодилите”.

При ареста Евгени Милев – Гейзо, който в интервю за национален всекидневник твърдеше, че по време на инцидента на АМ „Тракия” е бил извън България, не е оказал абсолютно никаква съпротива на полицията. Той е задържан за 24 часа.

Към този момент от МВР обаче отказват информация дали Евгени Милев, по известен като Гейзо, е пристигнал от чужбина в България или както твърдеше вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов членът от магистралната банда „Крокодилите” е бил в България и е имал фалшиво алиби, което му е било изготвено от граничен полицай. В тази връзка преди дни със заповед на директора на „Гранична полиция” бе образувано дисциплинарно производство срещу граничен полицай на пункт „Калотина” именно заради регистрирано фиктивно излизане от страната на Евгени Милев – Гейзо. Извършената тогава насрещна проверка констатира, че в системата на пункта „Калотина” има регистрирани трима българи, които са напуснали страната, а реално в Сърбия са влезли двама наши сънародници.

 
Полицията издирваше двамата братя Емил Милев – Кроки и Евгени Милев – Гейзо за инцидента на АМ „Тракия”, когато двама мъже откриха огън по полицаи, след като обраха турски гражданин.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна