Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Не слушаме разговори, говорим за разпечатки

Вътрешният министър Цветан Цветанов /на преден план/
Снимка: БГНЕС

Не слушаме разговори, а позиционираме клетката на извършено престъпление и участниците в него, така по време на дебатите по закона за електронните съобщения министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов мотивира част от исканите промени. Той обясни, че в разпечатките от мобилните оператори не присъства съдържанието на разговорите и че и сега шефовете на фирми имали достъп до месечна разпечатка с разговорите на своите служители, а от Синята коалиция се съмнявали в правоохранителната система, която трябва да използва тези разпечатки.

Ползването на интерфейса е начин да се скъсят сроковете спрямо днешните искания на разследващите към мобилните оператори, уточни вътрешният министър. "Правете разлика със съдържанието, тогава отиваме към СРС и закона за това", така Цветанов отговори на критиките на сините към предложените от ГЕРБ текстове. И в момента според него по-добрият начин е да се търси съдийско разрешение за СРС, отколкото да се чака резултата от мобилния оператор.

"Вървите с презумпцията, че МВР прави престъпление, а не с това, че МВР трябва да разследва", обърна се към Мартин Димитров вътрешният министър. Цветанов упрекна синия лидер, че от СДС не са участвали с предложения по време на дискусиите по проекта с НПО и представители на мобилните оператори.

Подкрепяме мерките за сигурност, но това не може да става с цената на масово следене в интернет и на мобилни телефони, каза пред депутатите лидерът на СДС Мартин Димитров.

Още мнения по темата, изразени пред Хоризонт".

/Я.Б./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна