Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кървав атентат в столицата на Дагестан

Кървав атентат отне живота на шестима милиционери в столицата на руската република Дагестан Махачкала. Ранените са най-малко 14, трима от които са в тежко състояние. Жертвите на терористичния акт с цената на живота си са предотвратили много по-голяма трагедия.

Терористът се опитал да проникне рано тази сутрин на територията на градското поделение на пътната милиция в Махачкала с Лада "Нива", натъпкана с експлозиви. Когато бил забелязан, патрулен автомобил му препречил пътя. В този момент нападателят се самовзривил. По предварителни данни, в колата-бомба е имало взривно устройство, сглобено от няколко артилерийски снаряда с обща мощност около 50 кг. тротилов еквивалент.

На мястото на експлозията се е образувал кратер с дълбочина 1,5 метра. Сградите около разрушената база на пътна милиция са силно повредени. Ако терористът беше стигнал до вътрешния двор на поделението, където в този момент е вървяла сутрешната проверка на личния състав, жертвите в столицата на размирната руска република можеха да бъдат десетки.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна