Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимни неволи налегнаха страната

Заради лошото време днес училищата и детските градини във Варна са затворени. Работят детските ясли. 

Отменен е полет от Варна за София, летището във Варна е затворено, пристанището не приема празни кораби. Движението в града е силно затруднено. По основните булеварди има аварирали автомобили. Снежните навявания по пътищата достигат около 25 см. Кметовете на общините Аврен, Долни Чифлик, Бяла и Суворово във Варненска област заявиха, че заради усложнената зимна обстановка е възможно да обявят бедствено положение.

Учебните занятия, освен във Варна, са отменени и в Девня, Аврен, Бяла, Долни Чифлик, Вълчи дол и в две села в община Суворово. Затворени са пътят от Балчик през курорта "Албена" до село Кранево, както и всички пътища в община Крушари.

Временно са затворени пътищата от Добрич към близки села. В региона духа северен вятър със скорост пет метра в секунда. В община Каварна без ток е сградата на общинската администрация, промишлената зона и някои квартали в града. Нарушено е и водоподаването поради авария.

В района на Добрич без ток са три села. Временно е спряно движението по четири отсечки в Добричката община, в община Крушари всички пътища, без главния до Добрич, са непроходими.

Тежкотоварните автомобили в област Разград трябва задължително да се движат с вериги. По пътя за Добрич в района на с. Кайнарджа има снежни навявания, които на места те достигат до 70 см.  

На цялата територия на област Велико Търново товарните автомобили могат да пътуват само с вериги. Заради аварирал тежкотоварен автомобил, временно е затворен за движение пътят между Стражица и с. Николаево.

Заради усложнената зимна обстановка в област Силистра няма занятия в девет учебни заведения.

От 15 до 30 сантиметра е снежната покривка в Бургаска област. Пътищата са проходими при зимни условия, Дюлинският проход е затворен за движение на автомобили, а в останалите проходи са въведени ограничения за товарните коли. 30 селища в цялата област са без ток.
По публикацията работи: БНР кореспондентите
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени