Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще помагаме на Австрия във волейбола

България ще помага на Австрия да развие волейбола в зала, докато ние ще се учим от астрийците как да организираме печеливши състезания по плажен волейбол. Ръководителите на двете централи - Данчо Лазаров (БФВ) и Петер Клайнман (АВФ) сключиха споразумение за спортно сътрудничество между двете федерации.

Лазаров и Клайнман се споразумяха да си сътрудничат в развитието на волейбола и плажния волейбол. На ниво състезатели ще бъдат организирани общи подготвителни лагери и приятелски срещи между национални и клубни отбори, като сътрудничеството ще включва още взаимни покани за участия в неофициални турнири в двете страни, обмен на техническа информация, видеоматериали и статистически данни. Двете централи ще си помагат и в обучението и обмена на специалисти, треньори, съдии и мениджъри, както и ще се консултират и ще търсят общи позиции по въпроси, обсъждани в международни институции като Международната федерация по волейбол (FIVB) и Европейската конфедерация (CEV).

"За нас ще е изключително полезно да черпим от опита и да получаваме помощ от една от най-силните волейболни нации в света. Ние пък ще помагаме да развиете и да пропагандирате плажния волейбол.", заяви Петер Клайнман след официалното подписване на споразумението.

"Австрия ще бъде един от домакините на европейското първенство за мъже през 2011 година, а ние също имаме желанието да организираме подобен форум и опитът в това отношение на нашите партньори ще бъде безценен за нас.", коментира Данчо Лазаров.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна