Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК предупреди във връзка със застудяването да не се тръгва на път, освен ако не е крайно наложително

Във връзка с усложнената зимна обстановка и предстоящото рязко застудяване от Българския червен кръст отново предупредиха хората да тръгват на път, само ако е крайно наложителни и задължително да са със заредени мобилни телефони. Още от Ясен Сливенски от БЧК: Всички да следят метрологичната обстановка, най-вече по радиото и по телевизията и да не тръгват, ако не се налага. Ако все пак се налага да тръгнат, пътуването да бъде при възможност с влак, който е най-сигурен в такива условия. Да имат хората топли дрехи, с подходящи обувки, ръкавици, яке, да има вода и все пак някаква храна. Ако ще тръгвате с автомобил, той също така трябва да е оборудван с всичко, което е необходимо за зимни условия. Също така е много важно всички, които имат GSM-и, те да бъдат заредени, така че в случай на необходимост, да могат да се обадят за помощ.

От БЧК съобщиха, че вече са изпратили указания до своите областни организации при необходимост да вземат мерки за осигуряване на помощ и предпазване на хората от измръзване.

В Пловдив вече са определени четири пункта, където в понеделник ще се раздяват топли напитки. В помощ на гражданите при необходимост пунктове ще бъдат открити и във Варна, Ловеч, Разград, Русе и другаде.

Заради очакваните ниски температури в понеделник се отменят учебните занятия във Варненската община Белослав.

 


 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна