Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите на Левски начело в Балканската лига

Баскетболистите на Левски излязоха начело в класирането във втора група на Балканската лига, три кръга преди края на груповата фаза. Момчетата на Константин Папазов се наложиха като домакини с 92:84 точки над състава на сръбския ОКК Белград. Мачът беше изключително оспорван, но все пак Левски контролираше играта през второто полувреме, показаха по-силен характер и успяха да се поздравят с победата.

След този сблъсък Левски, ОКК и Фени разделят първото място във втора група, като и трите отбора имат по 5 победи и 2 загуби.

Срещата се изигра пред погледите на Джордж Василокопулос – президент на ФИБА Европа, който бе на гости в България. Вчера гръкът се срещна със зам. минитъра на спорта Иван Ценов и присъства на заседанието на ръководството на Балканската лига. На него станя ясно, че следващата година към този турнир ще се присъединят още три страни - Албания, Турция и Гърция.

В другият мач от групата с българско участие Спартак Плевен намали шансовете си за продължаване в следващия кръг на турнира, след като загуби от румънския Стяуа в Букурещ със 102:105 точки.

Плевенчани водеха през целия мач, но серия от 4 минути без кош в края на срещата ги провали. За румънците това бе първа победа след 6 поредни загуби, но те остават твърдо на дъното в класирането във втора група.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна