Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Борисов да не спекулира със замените, направени от предишното управление

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова премиера Бойко Борисов да не спекулира с темата за замените, направени от предишното управление. Станишев отбеляза, че писмото от Брюксел много ясно подсказва какво се очаква от българското правителство -  да даде аргументите, че извършваните замени не са форма на държавна помощ, за да не пострадат интересите на страната.

От своя страна бившият зам.-министър, а сега депутат от Коалиция за България Димчо Михалевски, каза, че в писмото не се говори за санкции и не се споменават никакви суми, каквито вчера бяха цитирани от премиера. 

В писмото няма никакви информации за санкции и всички числа -  55 млн., 126 млн. евро и 1,5 млрд. лв. са абсолютно измислени и хвърлени в пространството достатъчно безотговорно, подчерта той.  

В отговор председателят на парламентарната земеделска комисия и депутат от ГЕРБ Десислава Танева заяви, че наистина в писмото няма посочена сума за санкции. Според нея това е така,  защото списъкът със сделките е като приложение към него. Назованите цифри са вследствие на преценка за всяка от 14-те сделки. Те са изчислени на база на разликата между цената, на които е станала замяната и реалната стойност, обясни Танева.

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени