Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

54 млн. лв. забавени заплати са изплатени след намесата на Инспекцията по труда

Около 54 млн. лв. забавени заплати са изплатени след намесата на Инспекцията по труда. В Монтана директорът на инспекцията Румяна Михайлова обяви създаването на две нови звена. Първото от тях ще проверява високо рискови производства, подземният добив и големите химически, металургични и керамични предприятия. Конкретен повод за създаването му са злополуките в "Горубсо-Златоград" и заводът за взривни материали "Миджур" в Горни Лом. 

"Там, където имаме доказано висок професионален риск в работната среда и неговото управление не е достатъчно овладяно, проверките ще бъдат извършвани от инспектори с дългогодишен, висок професионален опит", поясни Михайлова.

Второто ново структурно звено ще има контролни функции. 

"Това ще бъдат инспектори, които ще посещават периодично териториалните ни структури и ще извършват последващи проверки в предприятията, в които вече такива са извършвани", добави директорът на инспекцията.

Структурните промени ще се финансират в рамките на бюджета на агенцията. Те са съгласувани с министъра на труда и социалната политика и се очаква одобрението на Министерския съвет.

По публикацията работи: Николай Драгиев - кор. на БНР в Монтана
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна