Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев подаде оставка

Здравният министър Божидар Нанев обяви, че подава оставка. В изявление до медиите той подчертава, че повдигнатите обвинения срещу него са напълно неоснователни.

Сключените два договора за доставка на антивирусни препарати в края на миналата година бяха единствената възможност за навременно осигуряване на лекарства срещу новия грип в момент на епидемия, която застраши здравето на хората и отне десетки човешки живота, се посочва още в изявлението.

"За мен - пише Нанев - е изключено да заемам тази длъжност, докато има и най-малкото подозрение, че съм действал срещу интересите на България."

По-нататък в писмото си министърът пише, че през цялото време, докато е заемал поста, се е ръководел единствено и само от желанието си да бъда полезен на държавата и хората в нея.

"Надявам се, че съвсем скоро истината ще излезе наяве и този случай няма да остави петно, нито върху моето име, нито върху това на Правителството и на Премиера, който ми гласува доверие с назначаването ми на този пост" - изтъква Нанев.

По- рано днес прокуратурата повдигна обвинение на министър Нанев за две неизгодни сделки, свързани със закупуването на противогрипни ваксини през декември миналата година от здравното министерство. Сделките са нанесли вреди на държавата за над 2,4 млн. лв..

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна