Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравната комисия в парламента прегласува текст от ЗКНВП

На извънредно заседание парламентарната здравна комисия прегласува текст от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, който касае рекламата на наркотичните вещества. Преди десетина дни главният секретар на президентството огласи информацията, че промяна в закона е публикувана в Държавен вестник без указа на държавния глава.

На 19 март в Държавен вестник са публикувани промените в Закона за контрол на наркотичните вещества, според които не може да се пускат и рекламират продукти, които съдържат наименования и имат изображения на наркотични вещества. Съшият текст е подписан от президента.

Четири дни по-късно в Държавен вестник се появява поправка на същия закон, в който обаче забраната за реклама чрез изображение липсва. На днешното заседание на здравната комисия се разбра, че вторият вариант е бил изчетен в пленарна зала, но председателят на парламента не го е подложил на гласуване. Така първият текст с пълната забрана на наркотичните вещества отива за обнародване в Държавен вестник с подписите на Цецка Цачева и заместник-председателя на здравната комисия Пламен Цеков.

Втората корекция, която е направена, не е подписана от никой. Цецка Цачеа не го е подписала., заяви председателят на здравната комисия Лъчезар Иванов.

Без отговор обаче остава въпросът как промяна на един закон се публикува в Държавен вестник без подписа на парламентарния шеф и указ на президента.

По публикацията работи: Ваня Вълкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени