Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Гуцанов остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Председателят на Общинския съвет във Варна и лидер на БСП в града Борислав Гуцанов остава в ареста, реши състав на Варненския апелативен съд. "Решението на Апелативния съд потвърди определението на Варненския окръжен съд и то не подлежи на обжалване", предаде кореспондентката на БНР във Варна Даниела Стойнова. Според нея адвокатите на Гуцанов за пледирали, че дори арестът му е бил незаконен поради дописване в заповедта и други технически подробности. Те са изтъкнали също, че клиентът им няма опасност да се укрие, тъй като е публична личност, а освен това е семеен и има 2 деца. Апелативният съд е приел аргументите, но въпреки това смята, че тежестта на обвиненията за 4 тежки умишлени престъпления надделява при решението Гуцанов да остане в ареста, посочи Стойнова. Била е представена и медицинска експертиза, че Гуцанов е с остър бронхит, но от съда са преценили, че лечението може да се извърши и в затворническата болница. Веднага след произнасянето на съда по мярката за неотклонение Гуцанов е пожелал да разговаря с журналисти и му е била предоставена възможност за това в една от съдебните зали.

На счетоводителката от Градския транспорт във Варна, която също бе арестувана, е била наложена мярка "подписка", тъй като причастността й към престъпленията според съда не е толкова голяма. В ареста остава и бизнесменът Даниел Славов - Дидо Дънката.

Какво е заявил Борислав Гуцанов пред журналистите и кой протестира пред сградата на съда във Варна можете да чуете в репортажа на Даниела Стойнова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна