Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 000 земеделски стопани ще бъдат интервюирани от специални анкетьори

Над 500 000 земеделски стопани ще бъдат посетени и интервюирани от специално обучени анкетьори. Електронният сайт за преброяване на земеделските стопанства вече функционира. На сайта земеделските производители могат да намерят информация за начина, по който ще протече преброяването.

На електронната страница са поместени и образци на документи, необходими за пълното окомплектоване на лично досие на всеки регистриран земеделски производител. С данни от това досие той ще трябва да разполага по време на преброяването на стопанството му през 2010 година.

На сайта могат да се видят и двата формуляра на счетоводната информация за стопанствата и внасянето им в единната система за земеделска счетоводна информация. При преброяването ще се събират данни за размера на стопанствата, вида на собствеността и използването на земята, поливни и обработваеми площи, работната сила в стопанствата.

Предоставената информация е конфиденциална. Използва се само за статистически цели. Не се предоставя на данъчни и социални служби и няма юридическа стойност пред съда.

Предвижда се преброяването на земеделските стопанства да започне в 8 часа на 1 септември и да приключи в 20 часа на 30 ноември тази година.
По публикацията работи: Веселина Миланова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна