Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина, а 11 бяха ранени при пожар в тризвезден хотел в Бодрум

Един човек загина, а други 11 бяха ранени при пожар в тризвезден хотел в турския курорт Бодрум. Сред пострадалите няма български граждани. Причината за пожара, който е избухнал внезапно сутринта, все още се уточнява.

Пламъците са тръгнали от бар-ресторанта на триетажнния хотел, след като подпалили първо дървените маси и столове, което е спомогнало за бързото разрастване на пожара. Инцидентът в тризвездния хотел "Бараз" става на една от най-прочутите улици на световно известния турски курорт Бодрум, на която един до друг са разположени много барове, дискотеки и нощни клубове.

Хората от персонала са успели да вдигнат по-голямата част от спящите гости на хотела. Въпреки това обаче 11 души са пострадали сериозно и са били настанени спешно в болница, заради изгаряния. Състоянието на една 50-годишна жена е критично, затова е била преместена спешно с хеликоптер в държавната болница в Измир.

Изцяло обгорялото тяло на загиналия при пожара 32-годишен мъж от Измир беше идентифицирано едва към обяд. Екипите на местната пожарна са пристигнали навреме, но огнеборците успели да спасят само хората. От подпалената като факла сграда не останало почти нищо.

Собственикът на хотела е бил настанен също в болница заради тежка нервна криза в резултат на паника. В посолството ни в Анкара засега нямат информация сред пострадалите да има български граждани.

"Този инцидент подпали откриването на туристическия сезон. Единствената ни утеха е, че пожарникарите са реагирали адекватно и бързо са потушили пожара, преди пламъците да обхванат съседните хотели и сгради" – сподели в коментар пред медиите кметът на Бодрум Мехмет Коджадон.
По публикацията работи: Нихал Йозерган - кор. на БНР в Турция
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна