Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души са задържани при полицейска операция срещу наркоразпространението в София

Петима души са задържани при поредната специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението в София. Иззети са килограм амфетамин и близо толкова марихуана.

Престъпната група се занимавала основно с търговия на амфетамини и марихуана, като за целта членовете на групата били наели апартаменти на различни адреси. В един от тях в столичния квартал "Павлово" антимафиотите задържали в момент на наркосделка 25-годишен софиянец и партньорката му, на 49 години, от Своге. При извършения обиск са намерени 400 грама наркотични вещества.

В друг апартамент в жк "Лагера" са задържани двама мъже от София, на 27 и 29 години, а в жилището им са открити близо килограм амфетамин, 400 грама марихуана, мобилни телефони, предплатени SIM-карти, големи суми пари, както и бележник, в който били записвани продажбите на наркотиците.

Част от марихуаната се отглеждала от бащата на 25-годишния мъж в една от стаите на къщите му в района на Своге. При обиск в нея е намерен близо килограм пакетирана дрога, бойна пушка, както и много боеприпаси.

По данни на експерти цената на един килограм марихуана на черния пазар у нас възлиза на стойност 16 000 лв.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна