Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна реконструкцията на второкласния път Асеновград-Смолян

Започна реконструкцията на второкласния път Асеновград-Смолян, който е част от скоростната отсечка към Гърция през Родопите. Финансирането е осигурено със заем от Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет, обяви при първата копка в чепеларското село Хвойна министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

"Това е първото правителство на България, което успя да защити този приоритет, скоростното преминаване в посока Гърция през Родопите. За първи път от 20 години България има своите ясни приоритети и Европа ги подкрепя. Днес ние стартираме път, който е втори клас. Днес сме тук с вас. Всеки втори ден в следващите два месеца ние ще правим първа копка и рязане на лента, не на магистрали и не на скоростни пътища, а на пътища втори и трети клас. Две хиляди и осемстотин километра републиканска мрежа. Това са 15% от мрежата на България. И това не е политика. Защото днес всички тук сме, независимо от коя партия, заедно. Това е просто една добре свършена работа.", каза министър Плевнелиев.

За ремонт на второкласните и третокласните пътища през следващите две години ще бъдат вложени половин милиард лева по Оперативната програма "Регионално развитие", съобщи Росен Плевнелиев. Заради добро изпълнение на 30 отсечки са икономисани 150 милиона лева, което ще даде възможност да започне ремонтът на още 16 отсечки, допълни той.

По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна