Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на 2011 г. ще бъде готов електронният вариант на листовките за шофьорските изпити

Последно обновяване: 16:20 ч.

Електронният вариант на листовките за шофьорските курсове ще бъде готов до края на годината, каза министърът на транспорта Ивайло Московски. Той уточни, че ще има гратисен период около 3 години, в който ще се използват и двата модела - електронен и хартиен. След изготвянето на варианта на новите листовки той ще се обсъди и с браншовите организации.

Електронната листовка ще съдържа 45 въпроса, а верните отговори ще бъдат повече от един. Върху самите изпитни листовки ще има и баркод, който ще изпълнява ролята на защита.

"Първо, ще се избегне до голяма степен цялата бумащина, която се създава и второ, ще се създава един базов регистър, който много лесно да можеш да оперираш, с информацията от него. Това е целта - да се мимизират възможностите за всякакви манипулации.", каза министър Московски.

Предвижда се и изграждането на съвременни полигони, които ще влязат в цялостния процес на обучението на кандидатите за шофьори.

"Необходимо да ги има, но говоря за абсолютно модерен тип полигони, каквито са в Германия, в Австрия.", уточни Ивайло Московски.

По публикацията работи: Надежда Николова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна