Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Мерков: Справихме се добре на европейското в Белград, изненада ме Кирчев

Старши треньорът на националния ни отбор по кану-каяк Петър Мерков се надява на 2 или 3 квоти за Олимпиадата
Снимка: БГНЕС

 

Старши треньорът на националния ни отбор по кану-каяк Петър Мерков заяви, че е доволен от представянето на нашите състезатели на завършилото европейско първенство в Белград. В Сърбия българските състезатели записаха 6 "А" финала и 5 места в шестицата, което е най-доброто ни представяне в последните 3 години.

"Представянето ни на Европейското първенство на този етап е задоволително с оглед резултатите от последните подобни форуми. Тепърва предстои да направя задълбочен анализ и да направим план за подготовката за световното в Сегед.", каза Мерков.

Той се надява, че отборът ни може да спечели минимум 2 квоти за олимпийските игри в Лондон догодина, може би 3, като всичко зависи от представянето на нашите в Унгария, където първите 8 от всяка гонка взимат квота за Лондон.

"Нашите надежди и амбиции са за спечелването на минимум две квоти за Олимпиадата в Лондон. Не искам да дърпам дявола за опашката, но това са целите ни.", допълни старши треньорът на националния отбор.

Спортният директор на федерацията ни Емил Младенов също даде добра оценка за представянето на нашите в Белград, като коментира и проблемите с получаването на български паспорти за чужденците в тима.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени