Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Килърите" се изправят пред съда в Шумен

При безпрецедентни мерки за сигурност в Шумен започва процесът срещу "Килърите".

От съдебната палата в Шумен съобщиха, че за журналистите, които ще отразяват процеса е отделена зала, в която делото ще се наблюдава на монитори. Снимането из коридорите на палатата е забранено половин час преди началото на съдебните заседания. В охраната на Съдебната палата се включва и полицията.

Пред съда като обвиняеми се изправят Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Процесът срещу шестимата започва в 9 часа и в рамките на един месец съдът ще се заседава всеки ден.

На Сумиста е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел извършване на умишлени убийства, умишлено причиняване на телесни повреди и палежи. Той е обвиняем и за организирането на убийствата на Румен Рачев, Петър Лупов и Борислав Георгиев, както и за нанасяне на две телесни повреди, организиране на два палежа и един взрив. Срещу останалите са повдигнати обвинения за различна степен на съпричастност към убийствата и други престъпления.

По публикацията работи: Ирина Павлова - Радио Шумен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна