Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава спорът между хотелиери и "Слънчев бряг" АД

Снимка: БГНЕС

Представители на двете спорещи страни в Слънчев бряг декларираха в интервю за "Хоризонт" и предаването "Преди всички" готовност да седнат отново на масата за преговори по спорните въпроси за таксата "инфраструктура" и за достъпа до източната част на комплекса.

Въпреки че бариерите са вдигнати, ограниченията остават, каза председателят на Съюза на частните собственици на хотели Елена Иванова:

Часовете за зареждане на нашите хотели с продукти и с услуги от трети фирми са ограничени в определени часове на деня и на нощта имат право да влязат до обектите ни, но не през цялото денонощие. Това създава затруднения за безпроблемното протичане на бизнеса ни, от една страна. От друга страна, търговското дружество "Слънчев бряг" АД събира такси от фирмите, които зареждат обектите ни с хранителни продукти, както и от таксиметровите автомобили, които работят на територията на комплекса, независимо че стоянките на тези автомобили са на територия, собственост на хотелиерите.

Целта на мерките е да се създаде нов имидж на комплекса, каза в отговор председателят на борда на директорите на дружество "Слънчев бряг" Златко Димитров:

Тези правила, които въвеждаме, са част от новата визия на комплекса. Ние искаме да изчистим комплекса от всичко, което е пошло, и всичко, което води до този негативен имидж на комплекса. А това е търговията, таксиметровите шофьори, шумът в комплекса.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени