Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП и Областната инспекция по труда извършиха проверки на заведения в "Слънчев бряг"

Снимка: БГНЕС

Екипи на Националната агенция за приходите и Областната инспекция по труда извършиха тази нощ съвместни проверки на 20 заведения и дискотеки в най-големия курортен комплекс по Южното Черноморие - "Слънчев бряг". Неиздаване на касови бележки и укриване на оборот чрез нелегален касов апарат бяха основните констатирани нарушения.

Данъчни инспектори иззеха нелегален касов апарат от високооборотен ресторант в западната зона на курортния комплекс "Слънчев бряг".

"Нарушението е, че в този ресторант е открит нефискален касов апарат, от който основно се издават бележки на клиентите в заведението. Например, направената засечка на касовата наличност от фискалния апарат, който си е редовен - до момента са отразени 30 лв., само оборот за деня, а от нефискалния са отразени 620 лв.", обяснява член на един от екипите. 

Според собсвеника на заведението Васил Василев нелегалният касов апарат служи за обучение на севитьорите.

"Този е легален апарат. Тук се учат сервитьорите да маркират на него, новите.", твърди той.

От Националната агенция за приходите обобщиха, че за последните 2 дни при проверки са иззети от различни заведения по Южното Черноморие 4 нефискални устройства, чрез които собствениците укриват реалните обороти.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени