Повечето готвачи в морските ни курорти са без професионално образование
публикувано на 03.08.11 в 08:06
Снимка: БГНЕС
Повечето готвачи в морските ни курорти са без професионално образование, сочат данни на Агенцията по храните. Това води до по-ниско качество на работата им и на влошена хигиена, каза пред Хоризонт д-р Любомир Кулински от агенцията. Той припомни изискванията и предстоящите промени в тях:
Българският закон за храните в чл.23 има един текст, където накратко е разписано, че във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранително вкусовата промишленост и да има придобита квалификация в същата област. Освен това, много е важно, тези хора, които се занимават с тази дейност да минават редовни обучения. В тази област според мен доста има да се работи.