Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето готвачи в морските ни курорти са без професионално образование

Снимка: БГНЕС
Повечето готвачи в морските ни курорти са без професионално образование, сочат данни на Агенцията по храните. Това води до по-ниско качество на работата им и на влошена хигиена, каза пред Хоризонт д-р Любомир Кулински от агенцията. Той припомни изискванията и предстоящите промени в тях:

Българският закон за храните в чл.23 има един текст, където накратко е разписано, че във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранително вкусовата промишленост и да има придобита квалификация в същата област. Освен това, много е важно, тези хора, които се занимават с тази дейност да минават редовни обучения. В тази област според мен доста има да се работи.
По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна