Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостина Константинова остана рицар на журналистиката

Снимка: Вестник 24 часа

Радостина Константинова бе човек, който живееше за честта на занаята, заяви в интервю за "Хоризонт" журналистката Ива Николова. Мислеща журналистка бе тя и търсеше отговор на всички въпроси. Като журналист изпревари времето с проекта за създаването на вестник "Политика". Радостина Константинова бе рицар на занаята /журналистиката/, на достойноството, на правилата на занаята, допълни Николова.
Днес с обявяването на наградите на фондация "Радостина Константинова", журналистиката се връща у дома си във Факултета по журналистика, уточни Димитър Найденов. Ние приемаме Радостина като символ на свободната преса, като символ на онази журналистика, която бе гарант за демокрацията и промените в България, каза още той. През последните 20 години, според него, журналистиката отстъпи от някои свои позиции, а медиите попаднаха под могъщи влияния, а моралният стандарт върви, стъпил върху раменете на висок професионален стандарт.

 

Разговорът на Татяна Величкова с Ива Николова и Димитър Найденов за журналистката Радостина Константинова и онова, към което ще се стремят от едноименната фондация, можете да чуете в звуковия файл.

 

 


 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени