Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОСВ спря временно проекта за водния цикъл на Сливен

Насрочената за днес първа копка за продължаването на водния проект на Сливен не се състоя. Министерството на околната среда и водите спря временно изграждането с евросредства на водния цикъл на града, заради сигналите за злоупотреби, които бяха отнесени до Европейската комисия.

Кметът Йордан Лечков обаче определи решението на министерството като "политически акт" и обеща да завърши работите поне в разкопания сливенски център. Той заяви, че не вижда грешки на местната администрация и след месец ще отговори на европейските институции лично.

Не виждам повече какво да коментирам. Определено мога да кажа, че е политически акт. Ние не сме готови като държава, като хора, като нагласа, като морал в България да работим по европейски.

Изразявам моето недоволство и от страна на европейците, защото и те не винаги са прави. Казват: нередност във връзка с тези сигнали, има доста сигнали, то за кой ли няма. То и за магистрала Тракия има сигнали. И аз тук му го казах и на министър Дончев: никой не им пречи да проверяват, ако има нещо нередно, после ги връщаш парите. Но понеже се застрашават другите пари за държавата, ще се съобразим с това решение на този етап
.

На общината са дадени указания за преустановяване на дейностите по проекта до изясняване на фактите по възлагане на договорите и изразходването на европейските пари.

Проектът за водния цикъл на Сливен беше за реконструкция на градската водопроводна и канализационна мрежа на стойност 52 милиона лева.

По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна