Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова с нов албум на рождения си ден

Оперната прима Красимира Стоянова издаде нов компактдиск с арии от славянски автори
Снимка: Архив

© Снимка: Orfeo

Екипът на "Алегро виваче" с удоволствие честити рождения ден на оперната прима Красимира Стоянова, а един от подаръците, които тя направи за всички меломани, е новият компактдиск със славянски арии, записан в партньорство с Мюнхенския радиооркестър под диригентството на българина Павел Балев.

Славянската оперна музика е изключително красива, споделя Красимира Стоянова,  незаслужено малко на българска сцена и изобщо в световен мащаб и ние просто бяхме решили, че не само сме длъжни да го направим, но и искахме да си доставим едно огромно удоволствие, изпълнявайки точно такива оперни произведения на славянски композитори.

Чуйте интервюто на Татяна Иванова с Красимира Стоянова по телефона от Виена, за да научите повече за албума и за наскоро отминалите концерти с нейно участие на Залцбургския музикален фестивал - две изпълнения на "Реквием" от Верди със звездни солисти, виенските филхармоници и маестро Рикардо Мути.

Следващата среща на примата с българската публика ще бъде в Пловдив, на 20 септември 2011 г., с рецитал в рамките на есенния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща", заедно с пианиста Божидар Ноев.

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени