Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското посолство в Москва издаде виза номер 300 000 от началото на годината

Снимка: Васко Михайлов

Българското посолство в Москва издаде виза номер 300 000 от началото на годината. Документът получи Олга Маркевич от Москва, която е собственик на недвижим имот в България. Ръстът на руските туристи през тази година е рекорден, отчитат от консулската служба. Към момента увеличението спрямо 2010 г. е 40 %, а в сравнение с 2009-та се наблюдава удвояване на броя посетителите у нас.

Въпреки че в Русия започва учебната година, не се очаква рязък спад на пътуванията през септември. Данните показват, че ежедневно ще се издават по 1500 визи. Това означава, че до края на годината общият им брой ще достигне около 350 000 или повече от половината от общия брой на всички български визи по света.

Прогнозите са, че  през 2012 г., дори при не особено голям ръст на пътуванията, броят на визите ще достигне 400 000. От средата на септември в Москва ще заработи новият български визов център с площ 1700 кв. м. Така ще отпадне необходимостта през летните месеци в страната да се разкрива втори допълнителен център.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна