Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Попов: Диалогът между синдикатите и ръководството на МВР се подобрява

В. Попов пред Румънското посолство по време на протеста на Синдикалната федерация на служителите от МВР през ноември 2010 в подкрепа на румънските колеги
Снимка: БГНЕС

Преди началото на Международната конференция "Сигурност - ключът към бъдещето на Европа", посветена на социалния диалог в системата за сигурност, в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" Валентин Попов, председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР, разясни задачите на конференцията. На нея са поканени представители на МВР и на синдикатите от министерството, и гости от Европа, които ще говорят за европейската практика. Това, което целим с тази конференция, е преди всичко да обменим опит с наши колеги от полицейски синдикални организации от 10 европейски страни, както и с представители на министерствата на вътрешните работи на тези държави, заяви Попов.

В интервюто синдикалният лидер направи анализ на диалога между синдиката и ръководството на МВР. Ние имахме наистина сериозни проблеми с политическото ръководство на МВР. За щастие и в резултат на усилия и от двете страни тези проблеми намаляват все повече и повече. Има някои промени в нормативните документи в посока, която бихме желали. Що се отнася до материалното и техническо осигуряване, там нещата опират до финанси. В последната година финансите на МВР и на държавата не са в цветущо състояние и все пак се опитваме да правим каквото можем, добави той. На въпрос как ще коментира наличието на 6 синдиката в МВР Попов отговори, че това е често срещана практика в европейските страни и не вижда нищо необичайно в това.

Чуйте цялото интервю с Валентин Попов в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна