Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Тодорова: 42 % от парите по ПРСР са договорени

Снимка: БГНЕС
42 % от парите по програмата за развитие на селските райони (ПРСР) са договорени. Това заяви в предаването „Преди всички” заместник- изпълнителят на ДФ "Земеделие" Десислава Тодорова. Тя потвърди, че съществува опасност да се загубят пари по програмата, но увери, че в момента Фондът прави всичко възможно това да не се случи. Ще се постараем да не загубим пари по програма. Правим всичко възможно в момента. Прозвъняваме всички бенефициенти. Просто обработваме заявките за плащане в изключително кратки срокове, обясни тя.

Тодорова заяви, че през 2009 година в ДФЗ е имало голямо струпване на проекти в резултат, на което са се получили забавянията в обработката на заявленията. Към момента всички тези забавяния са компенсирани, така че нямаме такова голямо струпване на проекти и към момента реално разглеждаме приемите на заявления от 2011 година, каза заместник- изпълнителят на ДФ "Земеделие".

Десислава Тодорова обясни, че след последния ден на приема срокът за обработка на проекта е 5 месеца. Прием 2011 година е обработен в този срок. Към момента на сайта на програмата за развитие на селските райони има актуална информация за текущото състояние на всичките заявления за подпомагане. Кандидатите трябва да въведат техния уникален идентификационен номер и системата автоматично показва състоянието, в което се намира заявлението им, каза Тодорова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна