Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитата на Лазар Колев поиска отвод на съдебния състав по делото

Лазар Колев
Снимка: БГНЕС

Защитата на Лазар Колев, осъден за убийството на сестрите Белнейски, поиска отвод на съдебния състав от Пловдивския апелативен съд заради предубеденост.

Преди настояването за отвод на съдебния състав Пловдивският апелативен съд отхвърли последните искания на адвокатите на Лазар Колев за разпит на още свидетели и най-вече за нова ДНК-експертиза на ноктите на сестрите Белнейски, чието изследване беше сред водещите доказателства за налагането на доживотната присъда. Според защитата те са били подменени и не са на момичетата.

В резултат на отказа на магистратите за нова експертиза, адвокат Марин Марковски поиска отвод на целия съдебен състав, който според него е предубеден и е решил предварително да потвърди най-тежката присъда. Съдиите обаче определиха това искане за немотивирано.

Преди обед бяха разпитани седмината полицаи и оперативни работници, участвали в първия оглед в местността "Грамадите" край Брацигово, където бяха открити телата на момичетата. Изслушана беше и майката на Лазар Колев, която потвърди, че съпругът на съдията от Пазарджик Ивета Парпулова и неговият баща са защитавали Колев по старо дело за изнасилване.

Информация на кореспондента на БНР в Пловдив Кремена Данева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени