Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Община Трявна обещаха да няма провалени избори заради липса на ток

Снимка: БГНЕС

Бургаската община Руен и ямболската Болярово са в бедствено положение от началото на седмицата. Общо 15 селища в община Руен все още са без ток. Екипи работят за отстраняване на авариите край селата Снягово, Люляково и Трънак.

В цялата община Болярово са прекъснати телефонните връзки и 3 села са без ток. Липсата на достатъчно техника затруднява екипите на електроразпределителното дружество. От общината са предоставили верижна машина, която да помогне за по-бързо възстановяване на връзките, така че да не се стига до провал на изборите.

Тежко остава положението и в Тревненския Балкан. Там без електрозахранване са селата в 6-те кметски наместничества - Черновръх, Белица, Престой, Станчев хан, Кръстец и Бангейци. Местните екипи на Е.ОН са подсилени с външни групи, но отдалеченият пресечен терен затруднява отстраняването на авариите. От общината в Трявна обаче увериха, че за 6 -те секции в неделя ще бъде осигурено осветление. Очаква се да бъде пуснато електричеството и в последните три кметства в Габровско, които прекараха денонощия без ток

В Сливенско екипи работят по възстановяване на електрозахранването на 6 села.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени