Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Тимошенко е "едностранчиво", смята адвокатът й

Сергей Власенко и Юлия Тимошенко в съдебната зала.
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Към материалите по делото срещу бившия украински премиер Юлия Тимошенко има документи от прокуратурата, които са подписани на несъществуваща дата като например 31 април. Това казва в интервю за "Хоризонт" нейният адвокат и депутат от фракцията БЮТ Сергей Власенко. Съдът обаче ги взе под внимание, добавя защитникът.

Имаме и една експертиза, която е извън пределите на здравия разум. Става дума за документа под името "директива", под която вместо подписа на Юлия Владимирова стои отпечатък на нейното факсимиле. А експертът твърди, че това е нейният собственоръчен подпис, което е вопиюща грешка, обяснява Власенко.

Според адвоката съдебният процес срещу Тимошенко е "преднамерен" и "едностранчив".

Ако от 40 свидетели на прокуратурата съдът разпита всички, то от 30-те свидетели на защитата, съдът разпита само двама и на всичко отгоре не взе показанията им под внимание. Ето такова "равенство" има у нас към страните в процеса. И пак казвам, това са по-големите и по-набиващи се на очи неща. Нарушения на углавния процес се правеха от съдията на практика всеки час, всяка минута, подчертава защитникът.

Цялото интервю с адвоката на Юлия Тимошенко - Сергей Власенко, можете да чуете на 26 октомври в предаването "Преди всички".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени