Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Вучков: България подкрепя всеки опит за създаване на стабилност на Балканите

Снимка: БГНЕС
Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви в Белград на регионалната конференция за борба с природните бедствия и аварии, че България подкрепя всеки опит, който би могъл да допринесе за създаването на стабилност в региона на Балканите.

Той заяви за БНР след края на форума в сръбската столица, че всички природни бедствия и аварии изискват интегриран отговор.

Страната ни според него има добра практика в областта на гражданската защита. Веселин Вучков запозна участниците във форума с българския опит свързан с интегрирането на двете основни звена - противопожарната и гражданската защита. Според заместник-министъра на вътрешните работи Обединената главна дирекция "Пожарна безопастност и защита на населението" е доказала, че работи много ефективно и координирано в няколко критични ситуации, на които сме били свидетели през последните месеци у нас.

На форума в Белград присъства и еврокомисарят, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева, която официално покани Сърбия да се присъедини към Единния европейски механизъм в тази област. 

Кореспонденция от Белград на Николай Кръстев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна